Toftegårdsvej

Toftegårdsvej er et Bofællesskab for udviklingshæmmede i alderen 18 – 90 år. Toftegårdsvej ligger i Hørning. Der er 6 lejlighed indeholder stue, soveværelse, køkken, entre og badeværelse. 
Hver lejlighed har adgang til fælles arealerne med stue, køkkenalrum. Bofællesskabet er placeret meget centralt i Hørning, og meget tæt på indkøbsmuligheder og byens aktiviteter. 

 

Dagligdag

Din dagligdage vil oftest blive opdelt dagsbeskæftigelse og fritid med individuelle og fælles aktiviteter.  Dagsbeskæftigelsen kan foregå på aktivitetscentre i Skanderborg. 
Alle borgere har en ugentlig fridag til hjemmebostøtte timer, hvor almene opgaver i lejligheden ordnes, og mere private gøremål klares med personalet. Efter dagsbeskæftigelsen vil dagen være tilrettelagt ud fra borgerens egne interesser. 
Flere borgere går til individuelle fritidsaktiviteter. 
Fælles arealerne bruges som samlings sted for borgere og personaler, til mange hyggelige aktiviteter, og alle måltider kan indtages i samlet. 

Påskeliljer

 

 

Tv på stuen

Personale

Som beboer vil du møde en venlig, engageret og faglig kompetent personalegruppe, der konstant arbejder på at kunne gøre det bedst muligt for dig gennem hjælp, støtte og behandling. Vi stræber efter tværfaglighed, således vi sikrer helhedsorienteret indsat i vores tilgang. Personalet består af afdelingsleder, socialpædagoger og social og sundhedsassistent. 

Tilgang/metode

Toftegårdsvej skaber en tryg og stabil atmosfære under hjemlige forhold, hvor den enkelte kan leve et liv med afsæt i ønsker, evner og formåen. Der arbejdes ud fra neurofaglig og anerkendende tilgang ud fra individuelle handleplaner og indsatsmål. Vi arbejder med kommunikation i mange former, IBG system, månedsplaner, boardmarker billeder og foto, da en optimal kommunikation er en forudsætning for et godt samspil. Med et godt samarbejde med pårørende og frivillige sikres de bedste forudsætninger for en god og tryg hverdag.

Målgruppe 

Toftegårdsvejs målgruppe er voksne udviklingshæmmede i alderen 18-90 år. Som tillæg til udviklingshæmningen kan beboerne have Downs syndrom, autisme, tidligskadede eller medfødte hjerneskader

Lovgivning 

 Lejlighederne på Toftegårdsvej er dels almene ældreboliger/-handicapvenlige boliger, ABL § 105, stk. 2 og §108.
Toftegårdsvej er et botilbud med ydelser efter SEL § 85 og § 104 

 

Kontaktinfo

Bofællesskabet Toftegårdsvej
Toftegårdsvej 4-6B
8362 Hørning
Tlf: 8794 2856
Daglig leder, Lillian Skov, Tlf. 21 16 62 78