Poul la Cours Vej 29

Poul la Cours vej 29 er et Bofællesskab for udviklingshæmmede i alderen 18 – 90 år. Bofællesskabet har 8 lejligheder, og har til huse i Højvangen i det østlige Skanderborg. Alle lejligheder har stue, køkken, sove- og badeværelse. 
I bofællesskabet har vi en del små/store fællesstuer, aktivitetsrum, køkken, og gode udendørs arealer. 
Personaledækning er i tidsrummet kl. 07.00-21.00 i hverdagene, og kl. 10.00 – 20.00 i weekender og helligdage.

Dagligdag

Din dagligdag vil være opdelt i dagsbeskæftigelse, almene opgaver i lejligheden og fritid med individuelle og fælles aktiviteter.  
Om dagen vil du oftest være beskæftiget i skole, arbejde eller på Dagsbeskæftigelsescenter. 
I PLC 29 vil du oplever, at Medborgerskab, Den Aktive Borger og Fællesskaber, som centrale i støtten omkring dig. 
Alle borgere har hjemmebostøtte timer, hvor almene opgaver i lejligheden ordnes, og mere private gøremål klares med personalet. 
Du vil blive inddraget i fællesskaber, hvor du vil oparbejde færdigheder til at opbygge og vedligeholde sociale relationer til venner, kollegaer og pårørende. Der er mulighed for at indgå i fællesskaber omkring alle måltider

Glæde og smil i sofaen

 

 

Et slag pool

Personale

Som beboer vil du møde en venlig, engageret og faglig kompetent personalegruppe, der konstant arbejder på at kunne gøre det bedst muligt for dig gennem hjælp, støtte og behandling. Vi stræber efter tværfaglighed, således vi sikrer helhedsorienteret indsat i vores tilgang. Personalet består af afdelingsleder, socialpædagoger og social og sundhedsassistent. 

Tilgang/metode

PLC skaber en tryg og stabil atmosfære under hjemlige forhold, hvor den enkelte kan leve et liv med afsæt i ønsker, evner og formåen. Der arbejdes ud fra neurofaglig og anerkendende tilgang ud fra individuelle handleplaner og indsatsmål. Vi arbejder med kommunikation i mange former, IBG- system, månedsplaner, boardmarker billeder og foto, da en optimal kommunikation er en forudsætning for et godt samspil. Med et godt samarbejde med pårørende og frivillige sikres de bedste forudsætninger for en god og tryg hverdag.

Målgruppen

Målgruppen er voksne udviklingshæmmede i alderen 18-90 år.
Som tillæg til udviklingshæmningen kan beboerne have Downs syndrom, autisme, tidligskadede eller medfødte hjerneskader.

Lovgivning 

Lejlighederne på PLC29 er almene ældreboliger/-handicapvenlige boliger, ABL § 105, stk. 2
PLC29 et botilbud med ydelser efter SEL §

Kontaktinfo

Bofællesskabet PLC 29
Poul la Cours vej 29
8660 Skanderborg
Tlf.: 87 94 21 41
Daglig leder, Lillian Skov, Tlf. 21 16 62 78